עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
         
   
     דפי לזניה מוקרמים כמו קנלוני   

לוקחים דפי לזניה, ממלאים אותם במלית טעימה של גבינה, צנוברים ומעט תרד ומגלגלים לצורת קנלוני. אפשר להכין גם עם קנלוני מוכן, אף שכך נקבל יחידות גדולות יותר והמנה תהיה יפה ותתחרה היטב בהגשת הלזניה המקובלת.
מתכון: לוצ'יאנה פרפרטה

מצרכי הקנלוני עבור 4-6 סועדים:
כף שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3-4 כפות צנוברים
2-3 חופני עלי תרד רכים
1 גבעול בזיליקום קצוץ דק
1 גבעול נענע קצוץ דק
500 גרם גבינה טרייה ( אורדה- ריקוטה, עזים)
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
30-40 גרם חמאה קרה
12 דפי לזניה
2-3 כפות גבינת פרמז'ן מגורד
1 גבעול בזיליקום קצוץ דק לקישוט

הכנת הקנלוני:
מחממים שמן זית ומזהיבים את הבצל כ-10 דקות, הבצל צריך להיות שקוף אך לא שרוף.
מוציאים את הבצל ושומרים בצד.
ממשיכים עם טיגון הצנוברים לדקה או שניים ומוציאים לכלי של הבצל המטוגן.
ממשיכים בלהקפיץ שניות את עלי התרד, ממש רק כדי שיתרככו קלות.
מורידים מהאש.

מערבבים בקערה גבינה, בזיליקום, נענע, מלח, פלפל ואת כל המוצרים שטיגנו. לקבלת גרסה כבדה ועשירה יותר אפשר להשתמש בגבינה קשה כמו פקורינו, טום וכו'.

מברישים במעט חמאה תבנית הגשה חסינת אש.

מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ומכניסים את עלי הלזניה, כל דף ל-3 דקות, מוציאים ומעבירים על השיש מעל מגבת מטבח לסינון.

ממלאים כל דף במלית ומגלגלים קלות לתת להם צורה של קנלוני. מניחים בתבנית.
עם סיום דפי הלזניה מפזרים מעל גבינת פרמז'ן וכמה קוביות חמאה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

מגישים עם הוצאתם מהתנור עם בזיליקום מעל.

  הדפס   
         
   
     תגובות   
1.הלזניה
zzzzzz (11/05/2012 17:30)
2.קנלוני מעלי לזניה
רינה (14/05/2012 14:23)
3.קנלוני
קארינה (14/05/2012 14:30)
הוסף תגובה
   

לזניה
shutterstock.com

         

   
         
   
     Aגבינה טובה למתכון:   
   
         
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות