עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     קישים ופשטידות   
   
         
   
     לא על הקרטושקעס לבדו   

לזרוק תפוחי אדמה למדורה זה נפלא. הקליפה משחירה ומתקשה, הארומה והטעם בעישון אמיתי. אבל, לנו יש מצבור רעיונות שיעשו את המדורה שלכם מגוונת הרבה יותר מתפוח אדמה.
מאת: שרית שמואלי 


      צילום:  Thinkstock.com

למעשה הרעיונות המובאים להלן הם השראה משיטת בישול מאוד נפוצה מהמטבח הצרפתי שנקראת .EN PAPILLOTE, העיקרון בשיטה הוא ליצור "כיס" או חלל מנייר אלומיניום ולבשל בתנור או בגריל.
אנחנו לקחנו את הרעיון למדורה. מאחר שמדובר באש הרבה יותר "מסיבית" רצוי לעטוף את הירקות בכמה שכבות של נייר כסף (לפחות 2-3) ולהקפיד לא להצמיד אותן יותר מידי אל הירק. קבלו את המגולגלים בתוך נייר כסף, או הרבה אוכל טוב מסביב למדורה:

תפוח אדמה אינדיאני
קוטמים את כיפת תפוח האדמה, מרוקנים את התוכן, שופכים לתוכו ביצה וסוגרים. עוטפים עם נייר כסף ומכניסים למדורה - מעדן. (בתפוחי אדמה אין צורך בכמה שכבות נייר כסף

חציל
העיקרון לא משתנה, גם העטיפה לא – רק הבפנים. אז הכינו כמה חצילים מנוקבים, עטפו בשכבות נייר כסף, כף שמן זית וקחו רק רבע שעה, לא יותר. חשוב להוציא אותו בעדינות כי אחרי שהחציל עשוי הוא רך ועדין מאוד לא ממש כדאי לגלגל אותו ולהתעלל בו. הצטיידו בעדינות והניחו את החציל קרוב אליכם ולא בבפנים של המדורה. אחרי שמוציאים את החציל מן האש אפשר פשוט לחצות לשניים ולאכול את הבשר המעקצץ. אפשר להכין טחינה מראש, גבינות קשות כמו קשקבל ופרמזן מגורדות או אפילו יוגורט – הכול הולך על החציל הקלוי. 

דלורית
מה יש לא מגיעה לדלורית קצת יחס? אתם יכולים לעשות איתה כל מה שעולה על דעתכם: לזרוק אותה כמו שהיא, לרוקן ולמלא בבצל קצוץ ופלפלים עם קצת טימין, בבצל קצוץ וביצה או עגבניות. אם אתם ממש משקיענים, פרחי כרובית ורוזמרין. משהו כמו רבע שעה והחוצה. 


תירס
קלחי תירס עטופים בנייר כסף, קוביית חמאה בתוך נייר האלומיניום, וקצת מלח. תנו לתירס חצי שעה בתוך המדורה בשכבה אחת מקסימום שתיים של נייר כסף מוצמד. אפשר לקצר את התהליך ולבשל את קלחי התירס בבית, במקרה הזה 10 דקות יספיקו. 


ומה עם בטטות
הבטטות יותר עדינות מתפוחי אדמה ולכן צריך לתת להן קצת פחות זמן תחת האש הלוחשת, אבל העיקר נשאר בעינו – לשטוף היטב את הבטטה, לחורר קצת, להוסיף כף שמן זית או חמאה, לעטוף בנייר כסף ולהמתין משהו כמו 20 דקות. אם אתם מעוניינים לשדרג את הבטטה שלכם תמיד אפשר לחתוך באמצע להוסיף כמה עלי רוזמרין או כל עשב תיבול שעושה לכם את זה עם הבטטה. ואם אתם ממש מהמתקתקים אין שום סיבה שלא תביאו עמכם איזה שמנת מתוקה מצומצמת ותטבלו במעדן הכתום. כמובן שאת אותו העיקרון של התפוח אדמה האינדיאני אפשר לשדך גם לבטטה

נקניקיות
לאלו שלא ממש מסתפקים בירקות, הם חייבים איזה משהו בשרי על-יד כדי להרגיש שהם באמת אוכלים. בנקניקיות חשוב להבדיל באיזה סוג משתמשים כדי להעריך את זמן הצלייה במדורה. אם מדובר בנקניקיות מבושלת מראש 10 דקות עם כמה שכבות לא מוצמדות של נייר כסף בהחלט יספיקו.
אם השקעתם בנקניקיות הצ'יוריסו שהן למעשה מבשר נא ולא מבושל התענוג ייקח 20-30 דקות. 

פטריות, עגבניות וזוקיני
לכו על אותו רעיון בסיסי, כף שמן זית או חמאה, עשבי תיבול לפי טעמכם, כמה שכבות של נייר כסף לא מוצמד בקשיחות, רבע שעה עשרים דקות ולאכול. 

בננה
משאירים את הבננה בקליפתה, חורצים עם סכין לאורכה עוטפים טוב בנייר כסף. כאן עשר דקות הן די והותר. לשיא השיאים הוסיפו כפית סוכר, קצת קינמון והחיים יפים. צפו במתכון בננה אפויה ומתובלת לרעיונות נוספים. 

אגסים
זה נשמע מופרך, אבל אין חכם כבעל ניסיון טוב. מדובר במעדן אמיתי, תביאו אתכם המון אגסים עטופים ממש כמו תפוח אדמה בנייר כסף ואתם הלהיט הקולינרי של המדורה (רק תקפידו לעטוף קצת אחרת כדי שתצליחו להבדיל בין הירקות). לא צריך להוסיף כלום רק רבע שעה ואתם מקבלים "חמאת" אגסים. אם ממש רוצים אפשר לקחת קרם פרש וזה הולך ככה: חצי כפית קרם פרש, חצי כפית אגס
 

   
         
 
   
     תגובות   
   
     Banners   
   
         
   
     בשרים ועוד   
   
         

   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות