עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     סברינה   

כך אומרת נציגתינו במסעדות ובבתי קפה: סברינה היתה המלכה של המתוקים בשנות ה-70, עכשיו יש לה עדנה מחודשת וקצת יותר מעודכנת. קבלו מתכון ביתי לגברת הספוגית עם המון סירופ סוכר, תותים וקצפת כפי שמגישים במסעדת "לילית"    
מתכון: עומר בן גל 

מצרכים: 

1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
1/2 2 כפות (25 גרם) סוכר
1/3 1 כוסות (164 גרם) קמח לבן רגיל (מנופה)
1/3 3 כפות (50 מ"ל) מים פושרים
4 ביצים שלמות
קורט מלח דק
3 כפות (40 גרם) שמן חמניות
סירופ סוכר:
1 ק"ג סוכר
2 כפות סוכר וניל
1 ליטר מים רתוחים
מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
תותים טריים חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים באיטיות שמרים, סוכר וקמח. 
מוסיפים את המים, ממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק פירורים, מוסיפים את הביצים שתיים שתיים בהדרגה. מוסיפים את המלח ומזליפים את השמן באיטיות. ממשיכים להקציף עוד כ- 7 דקות בערך.

מניילנים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך 40 דקות. 

מחלקים את הבצק לתבניות אישיות או לתבנית שקעים, (למי שיש לתבנית סברינה). אופים בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך 6 דקות.

מערבבים סוכר, סוכר וניל ומים רותחים, עד שהסוכר נמס. מוציאים את הסברינות המוכנות ויוצקים מלמעלה את הסירופ סוכר עד שהבצק סופג את הנוזלים. מצננים לטמפרטורת החדר.

לפני ההגשה מניחים על הסברינה קצפת ומעליה תותים.  

  הדפס   
         
 
   
     תגובות   
1.רוטב
אסף (27/01/2012 18:14)
הוסף תגובה
   
         
   
         
   
         

סברינה
סברינה של "לילית".

   

סוג מתכון
דרגת קושי
בינונית
עלות
זולה
מטבח
מרכיב עיקרי
קמח, שמרים, שמנת מתוקה
מתאים
לכל המשפחה במיוחד לילדים
אפשרות להכין מראש
כן
כשר
חלבי
זמן ביצוע
30 דקות
התפחה
40 דקות
6 דקות
הגשה
בטמפ' החדר

     טיפ:   

סברינה ביתית מצטיינת בהכנה פשוטה וקלה. העניין היחיד עם המלכה המתוקה, הוא איך מחליטים לאפות אותה. אם רוצים שהיא תצא ממש כמו בקונדיטוריה, עם הפתח מלמעלה שטומן בחובו את הקצפת, צריך לקנות תבנית מיוחדת לסברינה בחנויות המתמחות.

אם לא רוצים לסבך את ההכנה, פשוט אופים בתבנית שקעים, או בתבניות אישיות. אחרי האפייה טובלים בסירופ סוכר ומניחים בצד קצפת ותותים.

   
     הקרם דה לה קרם:   


קרם שנטילי, הסיפור האמיתי
בתחילת חודש אפריל 1671 קיבל הנסיך קונדה - בעליה של טירת שנטילי CHATEAU DE CHANTILLY - הודעה מהמלך לואי ה-14 על כך שהוא מגיע המשך...

   
         

   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות