עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     סומק, אוג הבורסקאים   

תבלין סומקסומק - התבלין הארגמני בעל החמוץ מריר, טעים בסלטים טריים, על מנות אורז למיניהן, בדגים על הגריל, בתבשילי עוף או על סטייק. בכתבה זו תמצאו המון עובדות על התבלין, וכן את שימושיו השונים.
מאת: מירי גולדנפלד

 

 

שיח סומקאוג הבורסקאים, או בשמו הלאטיני RHUS CORIARIA, הוא שיח נשיר בגובה של 1 מטר, אשר לעיתים מגיע עד ל-3  מטרים. עלי הצמח מוארכים ומשוננים . השיח פורח מאפריל ועד יוני. הפרח קטן אינו בולט. צבעו ירקרק. אנחנו פוגשים אותו בכל שיפודיה מפוזר עם פרוסות בצל אדום.

פירותיו ערוכים באשכולות צפופים הפרי קטן צבעו אדום ארגמני. הפירות מבשילים בקיץ ונאספים מיולי ועד נובמבר.

יש יותר מ – 600 סוגים מהצמח הזה. הוא גדל בעיקר על ההרים מסביב לאגן הים התיכון, אומרים שהסומאק המגיע מהשיחים הסיציליאניים הוא האיכותי ביותר. בארץ ניתן למצוא 3 סוגים שונים של הצמח הגדלים בחורש הרי הצפון והכרמל גם בסין ויפן נמצא אותו.

פרי הסומקמפירות הצמח מיצרים מספר מוצרים הראשון והמוכר ביותר הוא תבלין הנקרא סומאק בעל טעם חמצמץ מריר. ניתן להשרות את הפירות במים במשך 20 דקות לפחות ולאחר מכן לסחוט מהם מיץ בעל טעם לימוני מרענן ומרווה בצבע ארגמן. בסין וביפן מיצרים מהפרי עצמו לכה מיוחדת המשמשת לצביעת רהיטים לציור וכתיבה אומנותית.

היסטוריה: 
עוד בימי קדם הבורסקאים, מעבדי העורות, נהגו להשרות את עלי הצמח עם פירות יבשים לאחר מכן לכתוש את העיסה ולהשתמש בה לריכוך העורות. אבקת הפרי משמשת בתעשית הטקסטיל לצביעת בדים.

סומקהרומאים השתמשו בתבלין הסומאק לפני שהכירו את הלימון כדי להעניק לאוכל טעם חמצמץ.
את הפרי קוטפים כאשר הוא ממש בשל משאירים אותו להתיבש בשמש ולאחר מכן כותשים אותו.
מאחסנים בכלי אטום במקום חשוך וקריר.

 

רפואה האלטרנטיבית:
בימים עתיקים השתמשו באבקה למניעת הרטבת לילה והפרעות במתן שתן.
היום משתמשים בו לטיפול בדלקות חניכיים ודלקות כבד, כאבי בטן כאבי שיניים, בעיות עיכול.
יש כאלה הממליצים על שתית תה מהצמח כדי לעזור בריפוי אולקוס.

  הדפס   
     תגובות   
   
         
   
     כתבות נוספות   
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות