עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     אורז אדום   

אורז אדוםאורז בר שחור כבר יצא לכם להכיר בשנים האחרונות. ומה עם האדום? גם הוא עשיר בסיבים, בעל מרקם "בשרני" ובצבע לוהט. בואו לעשות היכרות, ברור שסידרנו מתכונים
מאת: רחלי קורנברג, תזונאית קלינית


אורז הוא מרכיב בסיסי כמעט בכל מטבח בעולם. הוא מזין , בריא ומומלץ. ישנם אלפי זני אורז (מתוכם כ-20 המיועדים לאכילה) המסווגים עפ"י צורת הגרעין (ככל שהגרעין ארוך יותר מכיל האורז פחות פחמימה ויותר חלבון).

אפשר ורצוי לגוון את סוגי האורז בהם אנו משתמשים. הלבן הפשוט שאנחנו מכירים הוא קצה הקרחון בממלכת החלבון. יש אורז בר שחור ויש גם אורז אדום. בואו להכיר.
 
אדום עולה
האורז האדום מגיע אלינו מאזורי מזרח ומרכז אסיה. וגדל בעיקר באזור הרי ההימאליה. בהשוואה לאורז לבן מרקמו לעיס ו"בשרני" יותר, טעמו אגוזי \ אדמתי מעודן, והוא דורש זמן בישול ארוך יותר (בדומה לכל אורז מלא). האדום עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל. למעשה, הוא סוג של אורז מלא שקליפתו נשמרה ולא עברה ליטוש.

אדום וכולסטרול
ברפואה הסינית נוהגים להתפיח שמרים על גבי אורז אדום ולהשתמש בתמצית כתרופה להורדת כולסטרול. אורז השמרים האדום (כולסטין) מכיל ססטינים וניאצין (ויטמין B3). (ססטינים הם תרופות קונבנציונליות הנמכרות בכל העולם להורדת כולסטרול). בנוסף משמש להזרמת הדם ועוד.

הרכב תזונתי ל - 100 גרם אורז אדום יבש:
אנרגיה: 360 קק"ל
חלבונים: 7.5 גרם
פחמימות: 77.4 גרם
שומנים: 1.9 גרם
נתרן: 8 מ
סיבים: 0.9 גרם
סידן: 32 מ
ברזל: 1.5מ"ג
אשלגן: 218 מ

אדום ומתכון
אורז אדום  תמיד יכול להחליף כל מתכון קיים של אורז. אפשר להקפיץ אותו בנוסח תאילנדי, או להכין איתו מג'דרה. וגם, האדום נפלא בתוספת אחיו הקולינאריים - אורז בר (שחור) ואורז בסמטי בתוספת קלה של מלח, פלפל, כמון ופפריקה מניב מעדן צבעוני. אפשר למלא ירקות שנצרבו קלות בגריל, וליצור סלטים מעניינים ו... אדומים.

טיפ:שוטפים, ומכסים את האורז במים. משרים ל-3 שעות ומחליפים את המים.

אם ממש יש לכם סבלנות, עד 6 שעות של השרייה תקצר את הבישול ותניב אורז רך ונעים יותר לבריות.

עזבו יחסים בין אורז למים, וחוקיות גורפת. מסננים את מי ההשריה, מעבירים לסיר וממלאים מים עד כיסוי האורז.

 אורז אדום עם שקדים וצימוקים  ממולאים באורז אדום  אורז אדום טרופי
 אורז אדום עם שקדים וצימוקים       ממולאים באורז אדום           אורז אדום טרופי

  הדפס   
     תגובות   
   
         
   
     כתבות נוספות   
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות