עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     עוגת סנט הונורה (St. Honore)   

 עוגה עשירה בקרם שנטילי מפחזניות מצופות בקרמל עדין. קינוח נפלא שכדאי להכין לאנשים שמאד מאד אוהבים. 
מתכון:מירי גולדנפלד

מצרכים: 
בצק פחזניות:
100מ"ל מים
100 מ"ל חלב
100 גר' חמאה
60 גר' סוכר
150 גר' קמח
קורט מלח
4 ביצים
דף בצק עלים בגודל 30/30 ס
1 חלמון
לקרמל:
1 כף מים
50 גרם סוכר
לקרם השנטילי:
300 גר' שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר
½ כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
בצק פחזניות
מרתיחים מים, חלב, מוסיפים, חמאה, 10 גרם סוכר ומלח.
מסירים מהאש ובוזקים את הקמח תוך ערבוב מהיר ונמרץ עד שכל הקמח נספג היטב. 
מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה, מחזירים את הסיר וממשיכים לבשל במשך 2 דקות תוך ערבוב מהיר עד שהבצק נפרד מהדפנות. 
מורידים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך ערבוב. מעבירים את הבצק לשק זילוף.
 
מרדדים את בצק העלים ויוצרים עיגול בקוטר 24 ס"מ
מרפדים תבנית בניר אפייה ומניחים את הבצק העלים.
ומעליו, יוצרים שוליים נוספים מבצק הפחזניות.
טורפים את החלמון, ומברישים את הבצק.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 10 דקות.
מורידים את החום ל-200 מעלות וממשיכים באפיה עוד כ-15 דקות. 
מוציאים ומקררים.

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ויוצרים 12 פחזניות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 10 דקות מנמיכים את החום ל-200 וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות.
מוציאים ומקררים.

מכינים קרמל: ממיסים סוכר במים עד לקבלת קרמל זהוב. 

טובלים בקרמל את כיפות הפחזניות.

מכינים קרם שנטילי:
מקציפים שמנת המתוקה עם אבקת סוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קצף יציב.

הרכבת העוגה: 
מעבירים את הקרם לשק זילוף וממלאים את בצק העלים.
ממלאים גם את הפחזניות בקרם ומסדרים אותם מסביב אותם מסביב על שולי הבצק.  

הערות העורך:
אפשר לגרד מעל העוגה שבבי שוקולד מריר, לקשט בפירות טריים כמו תות שדה או פטל.

עוגה שדורשת מיומנות באפיה, בצק הפחזניות הוא קל להכנה אבל מצריך מהירות ודייקנות.

מנה אחרונה מאד מיוחדת המתאימה לארוחה חגיגית או שמכינים אותה לאירועים מיוחדים.
אפשר לאפות כמה שעות מראש. אפשר להרכיב את העוגה שעה שעתיים לפני ההגשה.
 
את בצק הפחזניות מכינים במקום לפני האפיה. לעומת זאת את האפייה אפשר לבצע

בקיצור עוגה בהכנה מורכבת, עלות יקרה, עם  הכנות עד 15 דקות אבל אפייה עד שלושת רבעי השעה, זמן ביצוע עד חצי שעה


 

  הדפס   
     תגובות   
   
         
   

כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות