עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     רוזטה   

עוגה מחלב, סוכר, מקל וניל וקינמון עם רוטב קרמל בסיסי. פשוט מאוד להכנה
שף אורח: ליאנה גרוס

מרכיבים:
3/4 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר
3/4 מקל ווניל
4 ביצים
6 חלמונים 
לקרמל:
1/3 כוס סוכר 
תבנית פיירקס עגולה 
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות) ומכניסים לתוכו תבנית מלאה מים.

יוצקים את החלב לסיר יחד עם הסוכר והווניל ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

טורפים במערבל את הביצים והחלמונים במערבל במהירות גבוהה עד שנוצרת קציפה יציבה ובהירה. מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר, וטורפים פנימה את החלב המצונן. 
הקרמל:
ממיסים את הסוכר במחבת. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שנוצר קרמל זהוב, ויוצקים מיד לתחתית תבנית עגולה. יוצקים את הבלילה מעל הקרמל, ומניחים את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור. אופים 40 דקות, או עד שהבלילה מתייצבת. 

  הדפס   
         
   
     תגובות   
   
         
   

         
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות