עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר (חַלָבִּי)   

מאת: מרים שמואלי

מצרכים:
בצק המעטפת:
2 כוסות בורגול דק
1 כוס סולת
1 ביצה
3 כפות קמח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה

המלית:
5 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
400 גרם בשר בקר טחון גס או חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס צימוקים בהירים מושרים במים
1/2 כוס שקדים מקולפים וקצוצים או צנוברים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כפית בהרת לקובה

שמן לטיגון

אופן הכנה:
המלית:
מחממים במחבת גדולה את השמן ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ- 15 דקות.

מוסיפים את הצימוקים, השקדים (או הצנוברים) ואת המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הבהרת, מכבים את האש ומצננים.

הקובות:
שוטפים את הבורגול היטב בקערה עמוקה, ומשרים את במים למשך שעה.

מסננים את המים היטב ומוסיפים את הסולת, הביצה, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מניחים לכ- 1/4 שעה.

בידיים רטובות נוטלים מבצק הבורגול ומגלגלים לכדור בגודל ובצורת ביצה. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז ומניחים כף ממלית הבשר. 

סוגרים ומגלגלים לקובה חלקה בצורת אליפסה ומניחים ע"ג מגש, כך עד גמר בצק המעטפת.

מחממים שמן במחבת רחבה וכבדה ומטגנים את הקובה משני הצדדים עד קבלת גון זהוב-חום.

  הדפס   
         
 
   
     תגובות   
   
         

   
         
   
         
   
         
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות