עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     עוגיות שוקולד צ'יפס: סיפור ההצלחה   

הן רכות, מתוקות, משובצות בכפתורי שוקולד ומוכרות בחבי העולם כולו. כמו כל המצאה טובה, גם הן היו תוצר של מצוקה שהולידה מתוק. קבלו את הסיפור של עוגיות השוקולד צ'יפס, יש גם את המתכון המקורי
מאת:
מירי גולדנפלד

עוגיות שוקולד צ'יפס: סיפור ההצלחה

המקום: וויטמן (Whitman), עיירה קטנה בין בוסטון לברדפורד

השנה: 1930

שחקנית ראשית: רות וויקפילד 






וכך היה

 

גב' וויקפילד 

רות וויקפילד (Ruth Wakefield) סיימה את בית הספר היוקרתי לכלכלת בית בשנת 1924 במסצ'וסטס (Framingham state normal school department of household arts). רות יצאה אל העולם הגדול והתגלגלה להיות דיאטנית ויועצת לעניני תזונה.

בשנת 1930 היא ובעלה רכשו פונדק יפייפה ששכן במבנה בעל חשיבות היסטורית. הפונדק נקרא The Toll house inn בעיירה קטנה בשם וויטמן (Whitman) הנמצאת בדרך בין בוסטון לברדפורד. הבנין היה באותם ימים כבר בן 221 שנה, בעל מראה קולונאלי מכובד ביותר. הזוג חילק את נטל הפעלת הפונדק ביניהם, רות היתה אחראית על המטבח ובעלה היה אחראי על הניהול . את עיקר המוניטין הם רכשו לעצמם בזכות המנות המתוקות שרות נהגה להגיש לאורחים. מנת הדגל היתה עוגיות חמאה וקקאו שהוגשו בשעת התה.

יום בהיר אחד

באחד הבקרים כאשר רות נכנסה למטבח להכין את העוגיות המפורסמות שלה היא גילתה שאספקת אבקת הקקאו לא הגיעה. אבקת הקקאו היתה מרכיב חשוב במתכון שלה לעוגיות. מכיוון שהיו אלו ימי תחילת המאה ה-20 ואמצעי התקשורת לא היו מאד מפותחים והיה צריך לחכות לפעם הבאה שבה יגיע הספק, בתקווה שלא ישכח בכלל להגיע, אבל בינתיים האורחים רעבים ומישהו צריך לעשות את העבודה.

חיפשה רות במזווה ומצאה לגמרי במקרה כמה חפיסות שוקולד של 'נסטלה'. הרי מה כבר יכול לקרות?! חשבה רות, חותכים את השוקולד דק מכניסים אותו לבצק במקום את אבקת הקקאו, הוא ימס , והופ ...יש עוגיות לשעת התה. באופן מפתיע הקוביות שמרו על צורתן המקורית רק שהפכו מעט רכות יותר. ובמקום העוגיות המסורתיות הרגילות, נהדרות בזכות עצמן, קיבלנו עוגיות טובות, הרבה יותר רכות, נמסות בפה עם פיצפוצים נהדרים של שוקולד באמצע – שוס...!
 

מתכון על גב השוקולד


הסיפור עבר מפה לאוזן, המתכון פורסם אפילו בעיתון בבוסטון. אלפי עקרות הבית התמכרו לתגלית, ועקומת מכירות השוקולד של 'נסטלה' באיזור בוסטון הרקיע שחקים.

בעסק כמו בעסק מיד בדקו מדוע דוקא באיזור בוסטון צורכים כמויות של שוקולד בלתי מוסברות. וגילו שנשות בוסטון מכינות בהמוניהן את עוגיות של רות. ואז קרה לרות נס פח השמן של השוקולד: חברת נסטלה הציעה הצעה לגב' וויקפילד: תני לנו את המתכון, אנחנו נדפיס אותו על עטיפת השוקולד ובתמורה נספק לך את כל כמות השוקולד במשך כל חייך. כך נולדו עוגיות השוקולד צ'יפס המוכרות בכל העולם, במזרח ובמערב.

עוגיות שוקולד צ'יפס - המתכון המקורי
(או לפחות אחד מהם...)

מצרכים:
250 גרם חמאה בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
300 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מרקם אחיד.

בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מזלג את הקמח עם הסודה לשתיה. מוסיפים לתערובת החמאה ממשיכים בעירבוב, מוסיפים את השוקולד ומקפלים בעדינות.

פורסים על משטח עבודה נילון נצמד, יוצקים את התערובת ויוצרים צורת נקניק מאורך. אורזים בנילון הנצמד ומכניסים למקפיא למשך שעה.

פורסים בעזרת סכין חד פרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית אפיה המרופדת בניר אפיה במרווחים של 3 ס"מ אחת מהשניה, אופים במשך כ-10 דקות. כאשר מוציאים מהתנור העוגיות עדיין רכות למגע, ממתינים עד שיתקררו, מפרידים מהתבנית ומגישים.

   
     תגובות   
1.המתכון המקורי
אורי (30/04/2009 20:20)
2.עוגיות שוקולד צי'פס
מאיה (08/06/2009 16:52)
3.זה יותר מידי סוכר והמון
שירה כהן (20/06/2009 16:51)
4.תוספת מומלצת לעוגיות
יניב (03/07/2009 16:58)
5.שיינון
שירה (02/08/2009 21:13)
6.יותר מדי טעים
שרון (06/11/2009 14:31)
7.אפשר להשאיר במקפיא כמות
רוני (20/11/2009 15:09)
8.
דוד (07/12/2009 10:27)
9.מתוק מידיי
ענת (02/02/2010 08:35)
10.מדהים
מיכל (02/02/2010 21:30)
11.תודה רבה רבה !
סמיילי :) (16/03/2010 18:55)
12.רמה גבוהה
מורן (04/05/2010 14:15)
13.שדרוג מעולה לעוגיות
יעל (10/05/2010 17:39)
14.עוגיות שוקולדציפס
אוהבתלאפות (03/06/2010 18:16)
15.טעים!
... (05/07/2010 10:27)
16.איום ונורא-אכזבה לילדים
רחל (02/08/2010 19:34)
17.מ ע ו ל ה
שירה (13/08/2010 16:28)
18.שוקו צ'יפס
איריס (31/08/2010 07:51)
19.עוגיות שוקולד צ'יפס
לינדה (14/11/2010 10:34)
20.טעים מאוד
יוסי (15/11/2010 18:43)
21.קלל!
בתאל (23/11/2010 14:55)
22.מתכון אסור לשנות!!!
אורן ב. (12/12/2010 15:47)
23.נורא ואיום!!
דנה (14/01/2011 20:14)
24.כמה עוגיות יוצאות?
נועם (19/01/2011 17:39)
25.לנועם-יוצאות כ-60 עוגיות
מעיין (31/01/2011 20:21)
26.עוגיות מעולות
תמר (08/02/2011 19:28)
27.אחת העוגיות עם לא האא
רועי (12/02/2011 11:47)
28.אלוהי!!!!!
שירי (30/04/2011 23:28)
29.חימום התנור מיותר...
מאיה (06/05/2011 17:47)
30.הוספתי גם כפית קפה נמס עלית
שני שריד (29/05/2011 15:09)
31.מדהימוווות
ספיר (10/06/2011 17:38)
32.מדהימות! רכות ונימוחות...
איילת (08/08/2011 17:46)
33.המלצה קטנה
מאירה (31/08/2011 15:59)
34.מדהימות !
ילדה אופה (12/09/2011 07:22)
35.מדהימות !
ילדה אופה (12/09/2011 07:23)
36.שדרוג לעוגיות המהמות
מירוש (17/09/2011 23:49)
37.
אעאעהאאע (07/10/2011 09:00)
38.עוגיות שוקולד צ'פס מקוריות
צליל (19/11/2011 18:05)
39.זה מעוללללההה!!!!!!!!
דניאל (08/12/2011 19:23)
40.רק מנסיון לומדים...
אתי (30/12/2011 07:34)
41.אפיה עוגיות שקולד ציפס
תקוה אשכנזי (07/01/2012 13:05)
42.
שולי (14/01/2012 13:31)
43. זה עוגיה טעים
רועי ודור (22/01/2012 23:11)
44.מיעולה
ריעות (29/01/2012 21:03)
45.יצא מעולה, תודה
עינת (01/02/2012 21:52)
46.אברהם
חן (11/02/2012 19:24)
47.האם להשתמש בקמח תופח או רגיל?
אחת שלא מבינה (19/02/2012 17:35)
48.ל- 47
ל- 47 (02/04/2012 17:41)
49.שוקולד צ׳יפס
חני (21/04/2012 18:03)
50.החלפת חמאה
לאה (11/05/2012 13:54)
51.עוגיות מדהימות!
חיה (15/05/2012 17:13)
52.תשובות לשאלות המגיבים
ציפי (16/05/2012 11:40)
53.ללא גלוטן - יצא מעולה!
ריקי (25/08/2012 11:34)
54.למה הן יוצאות לי עם טעם לוואי?
נטע (12/09/2012 21:45)
55.מעולה ובתגובה ל-50
מירי (24/10/2012 19:06)
56.אני לא יכולה להפסיק!
אני (24/10/2012 20:21)
57.העוגיות יצאו ממש טעימות....
(09/11/2012 18:08)
58.עוגיות מושלמות לשירות
אמא (16/12/2012 23:35)
59.הבצק לא נוח לעיבוד
רחל (30/12/2012 10:48)
60.עוגיות שוקולד ציפס
עוזרי אסתר (04/03/2013 17:41)
61.עוגיות שוקולד ציפס
עוזרי אסתר (23/05/2013 20:04)
הוסף תגובה
   
         
   
     כתבות נוספות   
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות