עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
         
   
     טונה אדומה   

 טונה אדומה היא נסיכת הקרח של הדגה. בואו לעשות היכרות מעמיקה עם הגורמה של הדגים, יש גם מתכונים פשוטים להכנה וקיציים
מאת:
שרית שמואלי

 

סשימי טונה אדומה על מצע אבוקדו

זה סיפור על נסיכה שבבטן שלה מסתתר יהלום. היא סנובית, יקרה, מרוכזת בעצמה, מסתייגת מחמימות, וגם יפה ורזה כמו באגדות. מושלמת. אחרי שתכירו אותה תתאהבו, תתמכרו ותעריצו. תבינו שהיא רק מבקשת מקום ורק 15 דקות תהילה. ואם תתנו לה היא תחזיר לכם אהבה כנה אמתית וטעימה. קבלו את נסיכת הקרח של הקיץ - הטונה האדומה.

היא עוקפת את כל הדגים בלי להתאמץ בכלל. להיפך, ככל שתתאמצו איתה היא תאכזב אתכם קשות. לטונה אדומה צריך לתת מקום. היא לא אוהבת שמעמיסים עליה תבלינים ומנסים לטשטש קווים אדומים, והיא עוד יותר לא אוהבת שמרעיפים עליה חום – זה בדיוק השלב שבו היא נהיית קשה, אפורה ורעה רעה רעה.

וכך נוהגים עם נסיכה

הטונה היא דג רזה יחסית, הטעם הכל כך ייחודי שלה מזכיר בשר עדין ולכן היא מצויינת כנתח סטייק. אם אתם לא רוצים אותה יבשה כמו חיי הלילה של פתח תקווה, תנו לה צריבה קלה, כדקה וחצי בכל צד (רק לשם איטום) שתשאיר את הבשר האדום-ורוד שלה עסיסי, ארומטי ובמרקם של גן עדן. כדי לשמור על טעמה הטבעי והמשובח רצוי להוסיף נגיעות טעם עדינות במיוחד: מלח, פלפל, שמן זית, שמןשומשום, רוטב סויה או מיץ לימון - הכל תלוי בסגנון הסעודה.

מה היא יודעת לעשות

כבר אמרנו שלא צריך לעשות כמעט כלום עם נתח של טונה, השמרו מלהתעלל בנתח: להפוך, לחתוך ולבדוק. אחרי שצרבתם קלות אפשר לשלב בסלטים ולהגיש כסטייק. אם אתם הולכים על על בשר טונה נא – הגעתם לקולקציית המענגים האמיתיים: סשימי, סטייק טרטר קצוץ דק אבל מורגש, בתוך סושי, כקרפצ'יו או סביצ'ה, ועוד מיליון וריאציות על ירקות, עם עשבי תיבול, בתיבול סויה, שמן שומשום]] ועוד ועוד. 

אני טורו, מפוצץ בדינרו

ביפן יש לטונה אדומה מקום של כבוד, או אם נדייק – לטורו. הטורו, הבטן של דג הטונה הוא החלק המובחר ביותר, וכמו כל מובחר הוא מתחלק לשניים: הבטן העליונה – היהלום של הטונה, חלק מעט יותר שומני ונימוח שנהוג לאכול נא לגמרי. הבטן התחתונה המתאימה לצריבה.

לא באמת אפשר להשיג את הטורו בחנויות דגים, וגם לא בכל המסעדות בארץ. הסיבה העיקרית היא המחיר היקר, וגם הזמינות. ביפן טורו איכותי יכול בקלות למצוא קונים ב- 1,500 דולר לק"ג, והמחירים רק מאמירים מידי שנה. המחיר היקר של הטונה בשנים האחרונות הוא לא רק עניין של אופנה. ציד הטונה הביא לירידה ניכרת בדגה והטונה כחולת הסנפיר – זו שיש לה את הטורו הכי שווה, בסכנת הכחדה. ארגון "גרינפיס" פרסם לפני שנים אחדות דוח המתריע על הכחדה של כ- 80 אחוז ממכסת הדגה, כתגובה מכסות הדגה המותרות לפי חוק בעולם יורדות. והמחסור כידוע מוביל ישירות לעליית מחירים.

נסיכת הקלוריות והדיאטה

טונה היא פתרון דיאטה מופלא, כל טירון קלוריות ירוק יודע את זה. רק במקום הטונה שיש לכם בראש תנסו לחשוב על נתח אדום, מזכיר בשר של ים, נח לעיכול. וגם, מפוצץ ברזל (ומכאן הצבע האדום) ואומגה 3. אז נכון, לא מוצאים טונה אדומה בסופר מתחת לבית, וגם המחיר נע סביב ה- 100 שקלים לק"ג. אבל בדיאטה, כדי להרגיש שאוכלים אוכל טוב ומפנק מוכנים לשלם, גם אם זה אומר לחפש את החנות דגים הקרובה לביתכם שכן מביאה טונה אדומה. 

  הדפס   
     תגובות   
   
     כמובן שיש מתכון!   
   
     כתבות נוספות   
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות