עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     לשון בקר: טיפים ומתכונים   

לשון בקר פושט את תדמית החנון האפרורי ומתעדכן לקראת השנה החדשה. קבלו גרסה קולינרית מעודכנת שלוקחת את הלשון למחוזות הגורמה, וגם כמה טיפים לבישול. והעיקר - שנהייה לראש ולא לזנב
מאת:
 שרית שמואלי

שנהייה לראש

כל אחד תפס ראש אחר בכל מה שקשור ל"שנהייה לראש ולא לזנב". אלו שימותו לבד בחושך צריכים את העין של הדג מסתכלת עליהם בהאשמה לאורך כל הארוחה. המאמות המרוקאיות לעומת זאת הלכו על כל הקופה והמציאו מרק בשר ראש כבש - אחד המאכלים הכי מוצלחים ומפתים של המטבח המרוקאי.

לשון בקר, היא עוד אופציה. האופציה המינימלית, שמתפקדת כמו מאזט, מתאבן, פתיח או מה שתחליטו. רק תוציאו מהראש את התמונה של המנה עם רוטב שמנת פרווה באולמי "בון טון" הנוצצים של האייטיז.

הנסתר מן העין

כמו כל חלק פנימי של הבקר, הטריות היא שם המשחק. הפעם אין התפשרות על קפוא. ככל שהנתח יהיה טרי יותר תקבלו תוצאה נימוחה, רכה ונעימה שאפשר להגיש באלף צורות - מלשון פשוט המבושל בציר ירקות, פלפל אנגלי ועלי דפנה. ועד תוספות מעניינות של עשבי תיבול, רטבים בשריים או ממרחים כמו טפנד, צ'ימיצורי, פסטו ואחרים. הפתוחים והאמיצים כבר מגישים פרוסות לשון קרות עם ריבות וקונפיטורות - החל מריבת בצל ועד ריבת עגבניות שרי או חצילים. ממש כמו שמתנהגים עם פטה כבד. הנה כמה טיפים חשובים:

 
*      לשון בקר, כמו פלש פילה, נוטה להתכווץ בבישול. לכן, אם קניתם ק"ג אחד קחו בחשבון שלאחר בישול ישאר משהו כמו 600-700 גרם.
 
*      חשוב מאוד לקפות (להוציא את הקצף) שנוצר לאורך הבישול, ולדאוג שהציר ישאר צלול.
 
*      אל תשכחו את הלשון לצנן לטמפרטורת החדר ואפילו לקרר את הנתח לפני החיתוך. כך תבטיחו נתח מוצק שניתן לפרוס בקלות.
 
קחו מתכון של שהשף שאול בן אדרת, שהעניק ללשון עדכון קולינרי:


מצרכים:
ל- 6 מנות

2 יחידות לשון
2 כוסות יין אדום
5 כפות סויה
3 ענפי מרווה וטימין
1 עגבנייה
1 בצל
1 גזר

הרוטב:
1 כוס ציר לשון הבקר
2 מקלות קינמון
2 כפות בצל קצוץ דק
2 כפות שורש סלרי קצוץ
2 עגבניות מגורדות בפומפיה (ללא הקליפה)
2 שיני שום פרוסות
מרווה
1 כף סויה
1 כף סוכר
מעט פלפל

אופן הכנה:
מבשלים את הלשונות על אש בינונית בערך שעתיים עם ליטר מים, סויה, יין אדום, עגבניה, בצל וגזר חתוכים גס עם 3 ענפי מרווה וטימין.

מייד לאחר הבישול מצננים את הלשונות ומקלפים את הקרום הגס שעוטף את אותם (רצוי מייד לאחר הפסקת הבישול בכדי שהקילוף יהיה קל יותר). פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, כ- 3 פרוסות למנה.

הרוטב: מעבירים את כל חומרי הרוטב לסיר. מצמצמים יחד עם פרוסות הלשון במשך 15 דקות על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. מניחים את פרוסות ומעליהן יוצקים רוטב ומגישים. אפשר לעטר במקל קינמון.

  הדפס   
     תגובות   
1.בישול לשון
- (21/06/2009 16:38)
2.הלשון
דובי (13/01/2010 16:22)
הוסף תגובה
   
         
   
     כתבות נוספות   
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות