עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     מרק אספרגוס קטיפתי   

מצרכים:
6 מנות
21/2 ליטר מים
מלח לפי הטעם
1 ק"ג אספרגוס
2 תפוחי אדמה קטנים (250 גרם) מקולפים וחתוכים לקוביות
2 חלמונים
מעט יוגורט  לקישוט

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים, מוסיפים מלח.

חותכים את ראשי האספרגוס (בערך 5 ס"מ מהחלק העליון), חולטים במי מלח ב-1-2 דקות (ומשאירים את המים בסיר). מוציאים לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול.

חותכים כס"מ מהחלק התחתון של האספרגוס וזורקים, ומהיתר פורסים חתיכות בגודל כ-2-3 ס"מ מעבירים לסיר עם מי מלח הרתוחים ומבשלים עם תפוחי האדמה כ- 15-20 דקות (עד שתפוחי האדמה רכים). מוציאים מעט מי בישול וטוחנים את המרק למרקם אחיד.

טורפים חלמונים בקערה, מוסיפים מעט מהמרק תוך כדי ערבוב, חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (משווים טמפרטורות). יוצקים את המרק לסיר וטורפים היטב על לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.

הגשה:
מקשטים בראשי האספרגוס החלוטין ומעט יוגורט.

הערות העורך:
מרק נפלא! חגיגי וטעים, ממש קלאסיקה של המטבח הצרפתי. זה אחד המרקים שאני הכי אוהב ממש להיט לכל המשפחה.

מנה בעלות בינונית, קלה להכנה, זמן הכנה עד חצי שעה.

  הדפס   
     תגובות   
1.מרק אספרגוס
יוהנה טל אור (15/05/2010 12:14)
2.מתכון גרוע!!!
עופר (03/01/2011 20:18)
3.מרק נהדר
פני (06/11/2012 20:54)
הוסף תגובה
   
         
   

כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות